Týdenní dovolená se Slevadne.cz

Naplánovat si delší rodinnou dovolenou je někdy dost složité. Přemýšlíte kam jet, kde co dělat, jaký typ ubytování zvolit a také co si hlavně můžete dovolit, aby to nebylo moc drahé? Všechny tyto otázky řeší snad každý z nás, pokud tedy nepatříte mezi ty, co si dovolenou plánují rok dopředu a nebo rok co rok jezdí pokaždé do stejného letoviska/oblasti.

Pokud patříte k těm lidem, co většinou řeší vše na poslední chvíli jako já, přečtěte si, jak jsem si tentokrát zařídila svou týdenní dovolenou a jak jsem navštívila víc míst, než jsem si vůbec dokázala představit.

Být týden na jednom místě? Ano, proč ne. Ale otázkou je, co dělat? Většinu výletů do okolí totiž stihnete hned v první části týdne a co dělat potom?

Určitě je snadnější a pohodlnější být týden u moře a opakovat den co den to samé: ráno na snídani, poté hned k moři, dát si něco v bufetu k obědu, opět moře, později se vyvalit ještě u hotelového bazénu a nakonec večerní drink venku nebo projít rušné ulice a pořídit nějaké hadříky, protože v noci to tam žije. Taková dovolená vypadá skoro u každého stejně, pokud je u moře. Dobře, ještě se sem tam podaří (pro ty co mají více peněz) vyplavit se někam lodí a odnést si tak zážitek z celodenního výletu.

Ale dovolená v Čechách je něco jiného, je to hlavně o poznávání krás kolem nás, o spoustě výletů, o zažití adrenalinových sportů, nějaký ten bazén / koupaliště / rybník....

Ale co celý týden v jednom hotelu, v jedné oblasti, v jednom městě?... Určitě jsou místa, kde je kolem spoustu atraktivních věcí, co chcete vidět na vlastní oči a kde Vám ani týden nestačí. Ale proč si to všechno neudělat ještě více zábavnější..?

Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste strávili svou týdenní dovolenou na víc místech?

Moje plánování dovolené začalo právě touto myšlenkou a udělala jsem si první rezervaci v penzionu Hurikán na Vysočině, který sliboval příjemné ubytování uprostřed Havlíčkova brodu, kde měli volno od pondělí do středy. Odtamtud bychom mohli někam do Krkonoš, takže jsem hledala ubytování od středy do pátku, který jsem našla na Slevadne.cz v hotelu Svatý Hubert, který byl přímo ve Špindlerově mlýně kousek od samotného centra.  A z pátku do neděle? Tak co třeba zůstat v Krkonoších, ale porozhlédnout se po jiné části, kde bych byla blízko lesů a donesla si s sebou domů čerstvě nasbírané houby? Takovou nadílku slibovalo Benecko, kde se mi zalíbil pěkný hotel Krakonoš. Vše levné, se slevou a ve třech oblastech, které stojí za to navštívit. Veškeré rezervace na sebe navazovaly a já se mohla těšit za dobrodružstvím...

Foto: Penzion Hurikán

Po příjezdu do penzionu Hurikán jsme se ubytovali a rovnou se usadili do restaurace na terasu, kde jsme zahájili svou dovolenou (jak jinak, než drinkem). Bohužel v tuto chvíli již není nabídka na penzion Hurikán na stránkách Slevadne.cz aktivní, ale s hotelem jednáme o další spolupráci, tak nemusíte zoufat nebo můžete případně využít jinou nabídku na Vysočině. Na Slevadne.cz jsem se v popisovaném balíčku dozvěděla předem, že v je v blízkosti v letních měsících možnost využívat koupaliště, které je pouze 3 minuty od hotelu (1 km). Nebylo to koupaliště ledajaké, nadšením jsem sjížděla velkou skluzavku, točila se v divoké řece, mohla si zaplavat v bazénu pro kondiční plavání nebo skotačit ve druhém relaxačním bazénu. Pro děti zde mají další menší bazének se skluzavkou, brouzdaliště a dokonce i nafukovací trampolínu. Po prvním  dnu jsme se tedy rozhodli strávit zde i den druhý a jít sem hned od rána, abychom si to horko pořádně užili. Tohle ubytování jsme zvolili tedy opravdu dobře a nemohli jsme si vybrat lépe.

Foto: Letní koupaliště v Havlíčkově Brodě, kde je spoustu atrakcí pro malé i velké

Hosté, kteří byli ubytovaní ve stejný termín jako my, byli přátelští, do toho se na nás usmívala příjemná servírka a ještě ke všemu jsme se opravdu moc dobře najedli. Ke snídani jsme dokonce měli i tousty, což se nevidí tak často. Třetí den, tedy v den odjezdu, jsme vyrazili o něco dříve, jelikož jsme se měli přesunout do Špindlerova mlýna a my se těšili na další zážitky. Po cestě jsme se však ještě chtěli zastavit v lomu Borek, což byl další tip na výlet od Slevadne.cz.

Lom Borek byl po cestě a kdo nevěří, ať tam běží, protože je to opravdu nádhera! A proč se v této nádheře rovnou nevykoupat, když už jsme tady, že. Dalo se čekat, že bude voda studená, dokonce byla přímo ledová, ale ostatní návštěvníci se koupali, tak my chtěli také - a ani jsme se nenadáli a už jsme plavali. Voda je tak průzračná, že vidíte i na rybičky. Opravdu tento výlet doporučuji všem pocestným...

Foto: Lom Borek na Vysočině s průzračnou vodou, kde se dá zaplavat v soukromí

Konečně jsme dorazili do Špindlu, z Vysočiny to nebylo ani tak moc daleko, jak jsem si myslela. A teď to přišlo! Pan Jedlička, který nás šel přivítat a předat nám klíče od pokoje, sršel jedním vtipem za druhým. U večeře se nás dokonce zeptal, jestli si nechceme přidat! To se mi opravdu nikde nestalo. Hotel Svatý Hubert, ačkoliv se nepyšní čtyřmi hvězdičkami, by mohl dostat plný počet právě za tu ochotu a přátelský přístup.

Foto: Hotel Svatý Hubert ve Špindlerově mlýně, kde se vám zaručeně bude líbit

A určitě jste se setkali na hotelech s tím, že se ke snídani nabízí i malé mini-nugetky, mini-čokoládičky.. A tady? Tady je na stole celá velká nutella, takže s chutí do toho! 

Jakmile necháte dlouho stát sklenku s pivem, pan Jedlička opět vtipně projde kolem Vás, že jestli z toho chcete mít čaj, máte cukr na stole. Zkrátka legrační hláška za hláškou. K večeři si dokonce nabíráte polévku sami a můžete si jí nandat kolik jen chcete. Hlavní jídlo Vám poté donesou s pozdějším dotazem, jestli si ještě přidáte a dezert je opět na servírovacím stole připraven pro vaši jakoukoliv spotřebu, takže já si nandala rýžového nákypu tolik, že jsem to ani nesnědla a bylo mi opravdu trapně, když jsem pak s plným břichem funěla a nechala na talířku ještě další porci pro další dva lidi. Za to se tímto omlouvám, měla jsem holt velké oči .

Do centra Špindlu jsme to měli kousek. A můžete vyrazit kamkoliv. Je pravda, že zde by se vyplatilo být více nocí, protože Špindlerův mlýn nabízí opravdu spoustu výletů. My zvolili výlet na Medvědín a také jsme se projeli po bobové dráze. Sice nám v ten den zapršelo, ale přece nebudeme bručet na pokoji, vzali jsme pláštěnky a šli jsme..

Foto: Medvědín (bohužel za nepříznivého počasí)

V centru Špindlu, skoro za každého počasí u známého velkého mostu chodí Krakonoš, nezapomeňte si s ním udělat nějaké to selfíčko. Můžete z toho udělat tradici a sbírat tak rok co rok neustále novou fotku s Krakonošem. Ten sice bude chtít po vyfocení s ním nějakou tu ,,zlatku“, ale je pouze na Vás, jestli mu nakonec něco dáte nebo ne. Mně osobně popřál i štěstí a řekl mi, že je to velká čest, když se Krakonoš se mnou může vyfotit, což hodně potěšilo, protože pro mě je čest vyfotit se zase s ním...

Foto: U mostu ve Špindlerově mlýně vyhledejte Krakonoše

Z hotelu Svatý Hubert se mi opravdu nechtělo. Pan Jedlička se svou ženou jsou zkrátka tak fajn lidé, kteří se ještě divili, že už odjíždíme, že být to na mě, zůstala bych tam ještě po zbytek našeho týdne. Jenže nás však čekalo třetí ubytování na Benecku, takže jsme nakonec vyrazili...

A když už byla fotka s Krakonošem, poslední naše ubytování na Benecku neslo čirou náhodou jméno Hotel Krakonoš. Přijeli jsme poměrně brzo, od Špindlu je to pouhých 30 minut autem, takže jsme si dali oběd a měli celý den na poznávání okolí a tak jsme se hned vydali na Lufťákovu stezku. Název stezky vypovídá o tom, že chodíte venku po vyznačené trase, dýcháte ten čerstvý vzduch ,,luft“ a zkrátka luftujete. Kdo tedy po stezce splní všechny úkoly a dostane se až nakonec, může si zajít pro certifikát, že jste se stali pravým lufťákem.

Benecko je hlavně o krásné přírodě, takže nás čekaly procházky v zeleni. Lavičky jsou nasměrované tak, že pouze sedíte a kocháte se tou krásou v horách. Je to opravdu skvělý relax, takže jsem ráda, že jsem nakonec zvolila takové klidné místo k završení naší dovolené.

Foto: Pohled z lavičky na Benecku

Ani na Hotelu Krakonoš jsme se nenudili. Za hotelem je totiž venkovní bazén, takže jsme se po vyvalení u bazénu ještě pěkně opálili od horského sluníčka. V hotelu prodávají i zmrzlinu, takže byla jasná volba, jak si ještě naše válení u bazénu zpříjemnit. Co se mi na tomto hotelu líbilo snad úplně nejvíce, je strava. Máte opravdu co dělat, abyste večeři snědli celou. A personál je vstřícný, hodný a jsou tam vždy pro vás. Museli jsme podotknout, že to tam musí být nádherné i v zimě, vedle hotelu je totiž vlek, kde je menší sjezdovka, takže se sem rozhodně vydám i na lyže, abych se to konečně naučila.

Foto: Hotel Krakonoš, kde je dobře v létě i v zimě

Po cestě domů jsme navštívili ještě asi 3 lesy, kde jsme našli mnoho hub a odnesli si s sebou dva koše.

Pokud si to tedy shrneme, za 1 týden naší dovolené jsme viděli jak Vysočinu, Špindlerův mlýn, Benecko, ale také i spoustu krás kolem, kdy nás nohy zavedly na Medvědín, lom Borek či samotné lesy.

Všem doporučuji vyzkoušet si to také. Budete nadšeni, jak se jeden jediný týden dokáže proměnit v ten nejlepší týden v roce. A rozhodně budete mít nač vzpomínat!


Sdílej článek na sociálních sítích: