Tipy na výlety a ubytování s dětmi

Léto je již u konce a povinnosti se vracejí, ale Vy máte stále chuť cestovat a společně se svými dětmi objevovat nová místa a nové zážitky? Připravili jsme pro Vás několik tipů, kam můžete se svými ratolestmi zavítat v rámci celé České republiky a prodloužit tak dětem prázdniny alespoň o posledních pár dní.

Krkonoše

Pokud Vás okouzlila krása nejvyššího pohoří České republiky a rádi byste zde trávili společný čas s rodinou, nabízí se spousta možností, jak děti zabavit. Ve Špindlerově mlýně naleznete Letteringové hřiště na vrcholu Medvědína, se množstvím prolézaček, houpaček a malých lezeckých stěn, kde se mohou děti vyřádit.

Zaujmout by mohl také Farmapark Muchomůrka ve Svobodě nad Úpou, který disponuje přírodními herními prvky, hradem z balíků slámy a především kontaktem se zvířátky.

A v případě, že hledáte zábavu pro celou rodinu, rozhodně byste měli navštívit nafukovací bludiště v Harrachově, které se nachází na vrcholu Čertovy hory a je největší v ČR.

Rozhodli jste se strávit v Krkonoších více dní a hledáte vhodné ubytování? Zkuste například hotel Fit Fun v Harrachově, kde budou mít Vaše děti ubytování zdarma, a Vy budete moct po náročném dni relaxovat ve wellness centru.

Foto: hotel Fit Fun

Vysočina

V kraji Vysočina můžete navštívit hned dvě chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy a Železné hory, a najdete v něm také mnoho kulturních památek, ze kterých byly tři zapsány na seznam UNESCO. Nebojácné děti se mohou odvážit navštívit strašidelný zámek Draxmoor  v Dolní Rožínce, který je součástí zábavního areálu Šikland, a zúčastnit se strašidelné prohlídky hradu, 3D kina nebo noční světelné show. 

Foto: Pohádková vesnička

V krajinné oblasti Českomoravské vrchoviny je připraveno opravdu kouzelné místo, kde naleznete jak ubytování, tak zábavu a možnost sportovního vyžití. Jedná se o Pohádkovou vesničku Podlesíčko, kterou si Vaše ratolesti určitě zamilují.  Jednotlivé ubytovací chaty jsou laděny do stylu pohádkových postaviček, skřítků a trpaslíků. Čekají na Vás pohádkové bytosti, které znáte nejen z večerníčků, potkat se můžete například se Sněhurkou, Rákosníčkem nebo Budulínkem. Pohádková vesnička je zkrátka ideální místo pro celou rodinu, pro děti je připraven program s pohádkovými bytostmi a rodiče mohou mezitím relaxovat na wellness nebo se odreagovat ve fitness s kardio zónou. Podlesíčko má nově také turistickou atrakci pro děti i dospělé, Pohádkové peklo Čertovinu, třípatrovou budovu ve tvaru obrácené lodi, kde naleznete trapírnu s trapidly, čertí školu, komůrky sedmi smrtelných hříchů i obří kotel. Pobyt v Pohádkové vesničce přinese spoustu zážitků jak dětem, tak dospělým, rozhodně byste si jej tedy neměli nechat ujít.

Jeseníky

Jeseníky si Vás podmaní nejen svou krásnou přírodou, ale i možností zábavy a sportovního vyžití pro celou rodinu. Oblíbeným místem je Adrenalin Park Česká Ves, který má pro své návštěvníky připraveno spoustu zážitkových atrakcí, jako je dětské lanové centrum a terénní čtyřkolky, půjčovnu kol, paintball nebo bungee trampolínu, kterou si Vaše děti zkrátka zamilují.

Pro milovníky zvířat bude skvělou volbou návštěva Faunaparku v Lipové-lázních, kde se mohou setkat zblízka například s pumou nebo tygrem. Faunapark je populární malá zahrada se soukromým chovem zvířat, snažící se vytvořit co nejoptimálnější podmínky pro sbližování a kontakt člověka s přírodou. V areálu můžete najít ještě pivní vláček nebo využít služeb restaurace a ubytování.

Dalším lákavým místem pro rodiny s dětmi je areál Skiland v Ostružné, kde si mohou rodiče odpočinout, zatímco děti se zabaví na dětských prolézačkách, trampolíně a houpačkách nebo venkovním člověče nezlob se. V případě špatného počasí je připravena Expozice hudebních nástrojů.

Pokud se rozhodnete strávit v Jeseníkách delší čas, mohl by se Vám líbit horský wellness hotel Vidly s ubytováním pro dítě do 10 let zdarma, ležící v jedné z nejvýše položených obcí ČR.

Foto: horský wellness hotel Vidly

Beskydy

Beskydy představují turisticky i rekreačně velmi atraktivní území a nejinak je to i se zábavou pro děti. Téměř na každém kroku potkáte lanová centra a aktivně laděné parky pro sportovní vyžití. Nejzajímavější z lanových parků je rozhodně Tarzanie v Trojanovicích, kde je pro návštěvníky připraveno hned několik tras zavěšených na stromech ve výšce od 4 - 12 metrů. Překážky jsou řazeny tak, aby kombinovaly úkoly s různým stupněm obtížnosti s úkoly zábavnými i technickými, přičemž vstup není věkově omezen, nicméně výška účastníka vysokých lanových překážek musí být minimálně 140 cm. Menší děti ovšem ochuzeny o zážitek nebudou, v areálu je pro ně vytvořen dětský park Tarzánek se vstupem zdarma.

Další lanový park na Vás čeká v obci Velké Karlovice v dětském parku Razulák, který pobaví děti i vesnicí duchů, nafukovacím hradem se skluzavkou nebo mini vodním světem.

Na podzim byla ve Frenštátě pod Radhoštěm slavnostně otevřena naučná stezka Beskydské nebe. Setkáte se zde s expozicí siluet dravců, můžete si projít dřevěnou lávku nad roklí s expozicí Život v korunách stromů, a dalších šest stanovišť v rámci celé lokality.

Oblíbeným místem turistů je také Valašské muzeum v přírodě, které je rozděleno na tři části – dřevěné městečko, mlýnská dolina a valašská dědina. V dřevěném městečku se každý rok odehrává několik mezinárodních folklorních festivalů a kulturních pořadů.

V případě delšího pobytu v Beskydech je výbornou volbou ubytování v hotelu Martiňák nedaleko Pusteven, kde na Vás čeká uvolnění v hotelovém wellness a vyhřívaných kádích největšího Thermal parku na Moravě.

Foto: Hotel Martiňák

Jižní Čechy

Když se řeknou Jižní Čechy, představíme si kraj nesčetných rybníků a krásné zachované přírody, kterou si mohou naši nejmenší užít třeba v dětském centru Šumavous ve Vimperku, kde najdeme velké přírodní hřiště. Akční děti ocení možnost zapůjčení motokár, odrážedel a volnočasového vybavení. Součástí areálu je také zvěřinec s možností krmení a pomazlení zvířátek. Šumavous nabízí lesní programy a baby club pro děti do 3 let.

Kdo se nebojí výšek, může se vydat vstříc dobrodružství na Stezku korunami stromů v Lipně nad Vltavou, kterou zakončuje 40 metrová vyhlídková věž představující vrchol celé stezky. Na konstrukci je pro vás připraveno 11 adrenalinových zastávek a největší zážitek představuje suchý tobogán o délce 52 metrů. Stezka je bezbariérová a nic nebrání ani výletu s kočárkem.

Jsou Vaše děti nadšenými posluchači i diváky klasických pohádek? Pak byste mohli navštívit muzeum české pohádky – Pohádkovou kovárnu Selibov, kde na Vás v malebné vesničce uprostřed návsi budou čekat čerti, hastrmani i víly z nedalekého Tálínského rybníka. Součástí muzea je kreativní dílna, ve které si mohou děti vymodelovat nebo namalovat svou pohádkovou postavu.

Vhodné místo pro ubytování v Jižních Čechách představuje penzion Mávl, s bohatými možnostmi rekreace.

Foto: Penzion Mavl

Zdroje: skiareal.cz, farmapark-muchomurka.cz, skiareal-harrachov.cz, adrenalin-park.cz, zvirata.faunapark.cz, skiland.cz, tarzanie.cz, beskydy.cz, skipark-grun.cz, sumavous.cz, stezkakorunamistromu.cz


Sdílej článek na sociálních sítích:

Marcela Gořalková

Koordinátor obchodních zástupců

Marcela má na starosti koordinaci a podporu pro cestovatelský obchodní tým. Po ránu si ráda zaběhá, aby měla v práci čistou hlavu. Ve svém volnu odpočívá u dobré knihy nebo zajde na kávu s kamarádkou.